De stichting Gehandicapten Watersport Grou stelt zich ten doel het, zonder winstoogmerk, bevorderen van watersport gebonden recreatie in Friesland voor mensen met een beperking.

Vaartagenda

ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3

 

 

Scan de QR-code  voor een donatie aan de Markol.
Gebruik de Camera App op je telefoon.
De QR-code is geldig tot 9 april 2024.

Vaarverslag van onze 1e wensvaart

In samenwerking met de WensAmbulance Oost-Nederland hebben wij afgelopen periode onze eerste wensvaart gemaakt, hieronder een verslag van deze speciale vaart
Vanuit het Hospice ‘t Huis aan de Vecht is de wens van onze wensvrager opgepakt om nog een keer met een rondvaartboot een mooie rondvaart te maken. Samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter ging de hij in onze ambulance richting Grou. Daar aangekomen in de Haven van Grou lag het rondvaartschip ‘de Markol’. De Markol is het schip van Stichting Gehandicapten Watersport Grou. Het schip lijkt op een Amsterdamse rondvaartboot en is werkelijk prachtig.
De familie werd warm welkom geheten door 4 enthousiaste vrijwilligers. Het mooie van dit schip dat er een brancardlift is gemaakt, zodat onze wensvrager veilig naar beneden gebracht kon worden. Voor hem werd het mooiste plekje uitgezocht en door het prachtige weer konden de ramen heerlijk open. Onder het genot van een kop koffie en een heerlijke friesche koek konden de trossen los en kon tijdens de vaartocht genoten worden van de prachtige natuur.
Aangekomen in Earnewâld werd er een steiger opgezocht en met elkaar hebben we in een restaurantje genoten van een heerlijke lunch.
Op de terugweg was hij wel wat moe geworden, maar op de brancard kon hij heerlijk liggen en naar buiten kijken, zodat hij niets zou missen.
Wat hebben hij en zijn familie genoten van deze prachtige dag. Zoals hij zelf zei: deze dag pakt niemand mij meer af. Er zijn met elkaar heel mooie herinneringen gemaakt.